Lyx vs Budget


fin dag, fin ponny!

Helt underbart dag idag, var ju 13 grader varmt och strålande sol! Så skönt att kunna vara i stallet utan att frysa.... Idag har Mamma ridit ut en sväng på klumpis och jag red ut en sväng på Titan,mötte bara upp hampus som kom från bussen. Titan vill verkligen inte gå på grusvägen, lite små fjantig och tycker att det är hårt, även fast det inte var det idag när den hade tinat upp och blivit mjukt och fint. Så han ska ju ner i diken och bara krångla.... men fick honom att förstå att det inte var så hårt på vägen tillslut och då gick han bra.

Madonna red jag i paddocken. Hon var så himla fin!!!!!!! I skritten så flyttade jag henne undan, lite överdrivna skänkelvikningar. Gjorde sedan samma sak i trav och galopp. Gjorde och mycke tempoväxlingar så hon kom under sig ordentligt. När hon var uppvärmd satte jag igång och tränade på olika moment från programmen jag ska rida på lördag. Allt gick superfint förutom galoppserpentinen som vi inte fick till riktigt som jag ville idag, men det jobbar vi mer på imorgon. Kände att hon verkligen kom igenom idag, fick stora luftiga steg och bar upp sig bra! Vill inte sluta rida när hon blir så fin egentligen.. haha men blir tvungen att sluta så hon inte blir trött och loj. Vill ja ha en riktigt bra känsla när man slutar rida så man han kvar det till morgondagen.

Svar på kommentar

Hej!
Såg nyss en film där du (är det rätt?) hoppade ett stigsprång på 145 med en ponny.. Det var ju ganska länge sen, men är ponnyn såld?

/ Julia

Hej!
Det är jag på filmen, och leo, ponnyn är såld. Han bor nu hos sin nya ägare i Trollhättan. Hennes blogg hittar ni här! http://josefinaos.blogg.se/ (det är fler som skriver och hon uppdaterar inte så ofta... josefina heter hon)



Snart sova

Har börjat med förmiddag på praktiken nu så är hemma på eftermiddagen, vilket jag tycker är bra!
Idag har jennifer varit här och ridit Titan, hon mockade alla boxarna också, så snällis!<3
Jag har ridit på Madonna, hon var inte jättefin idag men helt okej ändå.
Vill ja ha den riktiga känslan på henne, men det får man jobba för!
Klinton red jag ut och mötte hampus när han gick hem från bussen,
och han var faktiskt väldigt snäll idag, inget fjantande!
BLev ett väldigt snabbt och ihopslängt inlägg men det får ni leva med,
lovar att fixa iordning bloggen mer i helgen eftersom hela designen har rasat ihop :(
Nu måste jag sova börjar praktiken 06:30... godnatt!

Startar två klasser på lördag!

Stod som reserv till LB:3 men fick en plats! Dags att plugga lite program då!
Här är LB:3an, entligt mig, lite klurigt program!

Pay and jump - Skaraortens

90 - 8fel började ju med att vi var sena dit, fick rida fram lite och sen in på framhoppningen. Han kändes annars fin på framhoppningen. Väl på banan så var han snäll fram till 3an där han skyggade så för läktaren så att det inte var någon chans att kunna hoppa hindret. Sen hoppade han det och var fin resten av banan fram till sista då det var sol/skugga bakom hindret som han tyckte var läskigt så han stoppade där, men hoppade på andra försöket.
1m - nolla, inte jätte nöjd med min ridning. Men han är så jobbig när han inte orkar hålla galoppen rätt, blir så orytmiskt i korsgalopp. Blir lite av och på ibland. Annars var han fin lille nöten!

De senaste dagarna

Haft det lite stressigt de senaste dagarna, var ju i göteborg både igår och i fredags. innan de har jag varit tvungen att fixa med hästarna och stallet så har inte hunnit uppdatera tyvärr. Har iaf haft en grym helg i göteborg med de bästa! Har otroligt nog inte köpt så mycket.
På fredagen köpte jag faktiskt bara en sak och det var dyon tränset med clips, äntligen köpt det! Men fick dock inte med mig något hem för att dom inte finns i sverige för tillfället. Skickas hem till mig sen när dom kommit in. Längtar ihjäl mig! Klinton kommer bli dösnygg i de!
På Lördagen var jag ju där med köpte jag mig en brun Gpa kavaj, blåa whitaker benskydd, spön, två pannband, och kingsland strumpor. Blev inte så mycket men det gick ändå på några tusingar!

Är våren här?

Sitter i bilen på väg till praktiken, igen! Känns som man är hemma Max en timme typ.. Usc:( men otroligt skönt att det är sista kvällen för denna veckan! Imorgon är det Gbg som gäller och det kommer bli grymt!!!

Idag har det vart så himla fint väder, gött som tusan! Känns som att det är våren som börjar komma:) paddocken är helt isfri och underlaget är mjuk. Har plockat av täcken på hästarna vilket också är ett tecken på vår! Har ridit ett helt underbart dressyrpass på min älsklinsklimp som var otroligt fin:) kände för första gången att han verkligen trampade under sig ordentligt och man fick en sjukt bra känsla! Haha känner mig lite lycklig idag;) många bra saker händer på samma gång! Som att det är sista dagen på praktiken, Gbg två dagar i rad med dom bästa, underbart väder och underbar häst! kan inte bli mycket bättre:D


Halva praktikveckan

Snart dags att dra sig till praktiken igen.. tredje dagen idag och imorgon är det sista för denna veckan, har aldrig längtat så efter helg. Måste erkänna att jag saknar skolan lite. Praktik är tråkigt, och jobba är en annan sak för då får man ju i alla fall pengar för det. Men inte nu.... det suger. Har idag varit ute och gått med Kilis i en timme och fixat stallet. Hästarna får vila idag, hade inget sug alls att rida nu i detta skitvädret, blåsigt och regnigt, blött överallt. Ne vill ha mer varma och fina dagar som det var igår, fast helst sommar! Nu måste jag göra i ordning mig, och sen drar jag till volvo. Hoppas ni får en bra dag :)




Tisdag

Sitter har lunchrast inne på volvo. Kändes ju sådär att åka hit idag när det var helt underbart väder! Snart är i alla fall halva veckan slut, vilket är en liten lättnad :) längtar som fan till på fredag!!
Ha en bra kväll, kram!<3


Dressyrtävling

anmäld till LA:3, tävlingen är den 3 mars :)
står som reserv till LB:3 också :)

Lyx vs Budget

Tycker helt klart att Lamicell skydden är snyggare.. och skulle faktiskt valt dom! Man betalar ju för hållbarhet/kvalité och har hört att hööks skydd är kassa, att glittret lossnar osv. Har inga egna, bara vad jag hört från andra. Men tycker att det är lite tråkigt att köpa sig ett par dyra skydd och att det finns en nästan exakt kopia utav dom. Då finns det ju ingen vits med att ha dyra märkes grejer om man inte ser att det är det märket. Tycker iof att det är bra att det finns en billigare variant att välja mellan, alla är ju verkligen inte gjorda av pengar, eller kanske inte vill lägga så mycket pengar på ett par benskydd.
Vad skulle ni valt i detta fall? Lyx vs Budget?

Praktiken väntar

Har varit ute och fixat stallet och ridiut ut en sväng på båda Klinton och Madonna. Klinton skötte sig väldigt bra, var inte alls lika rädd för allt som han brukar vara. Madonna var lugn, fin och snäll idag hon med.
Ska snart åka iväg och vaccinera Madonna och Stumpan, måste göra det denna veckan ifall jag ska kunna tävla Madonna nästnästa helg, eftersom det är karenstid på vaccination. Efter det ska jag till volvo och ha praktik, är inte efterlängtat direkt!! menmen det är bara att uthärda ;)
På söndag åker jag och Klinton på pay and jump och hoppar 90 & 1m :)

Ha en fin dag!

Bloppis, benskydd

Blåa senskydd från Eskadron
Haft på D-ponny
Fint skick, dock skrapmärken på insidan som inte går att undvika.
Nypris: 595;-
Säljes för 200;-
Köparen står för frakten
Sålda!




Vita skydd från Eskadron
Haft på D-ponny
Fint skick, dock skrapmärken på insidan som inte går att undvika.
Haft på tävling och någon enstaka träning.
Nypris får båda paren: ca 900;-
Säljes för 400;-
Köparen står för frakten

Bruna läder skydd
Haft på D-ponny
Fint skick men finns lite märken/skrapmärken
Nypris 800;-
Säljes för 300;-
ingen bra bild och inte ordentligt rengjorda, kan skickas fler bilder om det önskas!
köparen står för frakten



Vita bakskydd från Catago
fint skick men skrapmärken
nypris ca 200;-
säljes för 70;-
köparen står för frakten

ångestsöndag

Ska dra mig ut till stallet snart, rida ut en sväng på Klinton mad mamma som ska rida Titanen :) Paddocken går absolut inte att rida i nu när all snö har blitt till is.... så jag får rida ut på Madonna sen också.
Har lite ångest för att det är söndag, imorgon börjar praktiken igen, och lovet har gått så sjukt fort! Men har ju någonting att se fram emot iaf :) för i helgen är det ju göteborg horse show! ska bli grymt kul!
mer uppdatering senare, ha det bra så länge! kramis

Lördag

Nu har hästarna fått kvällsmat och är glada inne i stallet.
Var ute och tömkörde Madonna idag, dock så gick det bara göra det i trav för att det var så halt. Men hon var fin ändå. Sen red jag ut en sväng med Titanen också, väldigt snäll var han! Gjorde inget bus idag ;)
Mamma red ut på Klumpis en sväng och hon sa att han var pigg och glad.
Sitter nu inne på mitt rum, ska nog kolla på melodifestivalen sen, kollar ni på det? :) kramis

Klintons

'
Detta är klintons farfar Calido I, så fiiiin!

Och här är hans pappa, Cattio :)

Bildbomben

Har ju lovat en bildbomb så här kommer den!


















kommentera mer än gärna! :) kramis

Tävling

http://norrakullensstalls.blogg.se/2012/january/tavling-har-pa-norrakullensstall.html#comment

EXKLUSIVE HORSE WEAR

Säljes! Exklusive Horse Wear, marinblått, stl 135/cob.
Huva, schabrak och skrittäcke. Inte mycket använt och i mycket fint skick! :)
800;- 600;- för hela paketet!
Eller delvis, huva (bara är testad då den var förstor i öronen på mina ponnysar)150;-
Schabrak 250;- och skrittäcke 300;-

Polluxböcker

(malin skulle tydligen också sälja lite böcker)
15 kr styck!
paketpris går också att ordna
klicka på bilderna för att se dom större,

Bloppis!


Skulle ta och sälja några böcker!
namn: Vinna eller försvinna. Den handlar om en tjej sm har bott i New york men nu var hon på landet och saknar inte New york något. Nu handlar det om att tävla i fälttävlan och andra roliga tävlingar...


Namn: Jagad. Den handlar om en hästflock och en ung hingst. Hingsten var legendens häst. och så som de låter blev de jagade av 2 pumor!..

Namn: Stjärn-hästarna. Den handlar om En flicka skulle rida på sin häst och hammnade i ett oväder och en annan värld. Där fanns en troll-kar som förvisat alla djur från kungardömet. Och flickan hjälper de med de mystiska stjärn-hästarna...


Namn: Diablo, livräddaren. Den handlar om en tjej som är den gladaste på jorden hon hade nämnligen fått en egen häst Diablo. När hon börjar rida varge gång är Diablo trött och sadelln sitter fel. Men allt går ju bra när hon väl sitter....

Det är bara att säga till om i vill ha något eller om jag ska visa bilder på de :)

Löshoppning!

löshoppat idag!
här kommer lite bilder, bildbomb senare!

Schweppes bull

Jag är faktiskt med i denna reklamen, häftigt va? haha

Dagens Ridpass

Klinton: Red honom barbacka över lite bommar på en volt, hoppade ett litet hinder och bytte galopp i luften. Väldigt fin var han idag, lugn, fin och inget bus ;)

Madonna:
Var svinkallt och var genomfrusen, men red henne ändå. Började med en ordentlig uppvärmning så att vi båda kom igång. Det blev bättre men frös så himla mycket om fingrarna så jag red tills hon kändes fin och gick sedan in med henne. Inget jobbigt pass för henne idag, men bättre än inget!'

Titan:
Tömkörde honom. Han var väldigt pigg och glad , inga tjurigheter alls! :D Malin hoppade upp på honom och höll sig i longeringsgjorden, red i både trav och galopp! väldigt duktiga :)


haha visst är han söt min klumpis?<3







Tolkning med Mamma & Stumpan! Hej igen!

Idag åkte Ella hem hon sov över 2 nätter och åkte hem idag. Vi var i halmen och byggde en koja. Det var mycket brädor och en lång blå grej :). Den där blåa grejen la vi över så det blev ett tak och mysigt. Kila kom och hoppade upp på halmbalarna och jag tror inte Denise visste det men sen hoppade hon ner mor kojan och sprang sedan iväg. Vi skulle rida så kom ellas pappa :(. Fasst jag fick rida senare :). Jag gick in och hade inget att göra som vanligt och sedan frågade jag om jag och mamma kan tolka? Javisst, det gjorde vi :). Vi red ut på vägen men det var stenigt och då gick vi in padocken eller vad det heter och travade och skrittade. Mamma satt först i boben. Jag travade lite med Stumpan och så var det mammas tur. Hon red någon annan stands och travade på hemvägen galopperade hon. Då sa jag Wiiiiii!. Och in padocken så red jag och skrittade.


Lite andra saker

Jag och Ella gjorde pannkakor i morses.
Jag galopperade barbacka på Titan idag.
Jag skriver i bloggen.
Jag kanske lägger upp en bild på kojan imorron :).

 


Så här vet din kille att han är tillsammans med en hästtjej!


LÄS, det är faktiskt ganska kul ;)

 

Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när...

 

- Du plockar ur din nytvättade tvätt ur tvättmaskinen och inser att din nya fina skjorta ser ut som ett hårigt gosedjur eftersom hon har tvättat sina schabrak i maskinen alldeles innan.

 

- Du hoppar in i hennes bil en varm sommardag och tvingas omedelbart kasta dig ut ur densamma lika fort igen, eftersom hästlukten är så stickande att det inte går att andas i bilen. När du påpekar detta för hästmänniskan så stoppar hon in huvudet i bilen och säger "Jag känner då ingen lukt".

 

- Du får en tydlig knuff i sidan om du skulle råka stå i vägen någonstans. Att be någon flytta på sig med ett vänligt verbalt påpekande är uteslutet, utan hon markerar kraftfullt fysiskt på vilken plats hon förväntar sig att du befinner dig på.

 

- Din garderob förändras från att innehålla ljusa, snygga kläder till att mer och mer påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom börjar du spara på gamla tröjor och byxor med motiveringen att "de är bra att ha i stallet".

- Du inser att du oftare ser din partner i höga läderstövlar och med en piska i handen, än i en fin klänning. Detta helt utan att ni ägnar er åt någon trevlig perverterad lek i sovrummet efter mörkrets inbrott.

 

- Begreppet "ridtrosor" förs in i ditt ordförråd. En bra "ridtrosa" får inte skava, inte vara för tunn, inte vara för liten eller synas genom ridbyxorna. Eftersom alla veckans dagar innehåller ridning så är sexiga underkläder ett minne blott.

 

- Du hittar din ridtjej vid hyllan med majs i affären ivrigt letande efter den billigaste burken. Tänk att det kan skilja hela två kronor mellan olika märken! När du påpekar att den billigaste burken smakar träpellets så möts du av en oförstående blick och kommentaren "man måste spara pengar". Exakt samma oförstående blick får du utanför hästaffären när hon kommer ut med en full påse med hästsaker fast hon egentligen bara skulle handla en grimma. Fast nu är kommentaren istället "det ser mycket ut, men det gick bara på tre tusen och det är faktiskt bara saker jag behöver".

 

- Det klagas ljudligt om att det är långt att åka till jobbet eftersom det tar femton minuter, men hon åker glatt en och en halv timme enkel väg bara för att se en kompis tävla i en lokal LB någonstans mitt ute i ingenstans.

 

- Du får träna upp din förmåga att inte vara svartsjuk, eftersom hon är borta 3-4 timmar varje kväll, och är dessutom helt omöjlig att nå på mobilen. Att störa i stallet är som att svära medan Runar ber middagsbön allra minst.

 

- Alla ekonomiska kalkyler runt hästen är rena glädjekalkylerna. Att köra bil och transport till en tävling kostar 10 kronor per mil (för annars har hon inte råd att tävla). Att sedan bilen drar en och en halv liter per mil med transporten bakom, och bara bensinen kostar 13 spänn per liter är inget som du behöver bekymra dig om.

 

- Huset där ni bor sakta men säkert fylls av olika, mer eller mindre suspekta, föremål som skall föreställa priser från olika hästtävlingar.

 

- Du inte kan gå på vänster sida om henne när ni är ute och går utan att hon får ett spel och måste byta sida. På höger sida leder man både häst och man.

 

- Hennes telefonbok i mobilen innehåller de mest suspekta namn. Nej det är inte gamla pojkvänner eller kodade älskare, utan helt enkelt namnet på olika hästar i stallet. Hästmänniskor kallar varandra vid hästnamn, punkt slut.

 

- Dina kollegor på jobbet börjar sniffa i luften och diskret titta under sina skor om de har råkat trampa i något olämpligt på vägen till jobbet. Hyperallergiska Siv i växeln börjar nysa hysteriskt varje gång du går förbi. I själva verket har du bara tagit din hästtjejs bil till jobbet.

 

- Du upptäcker till din fasa att hittar till fler stall och tävlingsplatser runt om i Sverige än till krogar och uteställen.

 


 

och sen även detta lilla avtalet ;)

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!).  Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här “äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.

 

källa: http://stallbabbel.wordpress.com


Tidsinställd Outfit


Min dag

Är hemma, skulle egentligen sovit hos Hanna men sen ringde Hampus och sa att vi skulle iväg tidigt imorgon så det blev inget med det. Men har iallafall varit där och träffat mina tjejer i stort sett hela dagen :)
Var först nere vid Tobermorey, Hannas häst, red lite och Hanna gjorde iordning hans box osv. Han såg väldigt mycket finare ut nu när Hanna red honom, än vad han gjorde sist jag var där. Hoppade upp och kände lite på honom, och han var mycket mer framåt och mjukare. Dock är han väldigt bekväm av sig och försöker komma på dumma undanflykter för att slippa jobba. Typ som att backa, springer iväg och typ rymmer ifrån arbetet. Men mot slutet så fattade han att det inte går att smita undan och blev väldigt mysig. Nästa gång jag är där har jag väldigt stora förväntningar på honom haha ;)
lite bilder ifrån dagen :)

hanna och tompa!

ponnyn sune, har inte träffat på en ponny som är så lik min leo! men leo är finare såklart ;)

an av dom fina hingstarna!

en gosig åring, syns det vem som är pappan? ;)

en till åring :) med krullig man, sött!

ännu en åring :) lite speciell med ett blått öga.

dräktiga ston fanns det också!



en av de små getterna som traskar omkring på deras gård, urgulligt!

sist och även minst, lilla söta blondie! :)

nu ska jag sova med min man och hund, upp tidigt imorgon!
Gjort några tidsinställda inlägg som kommer upp imorgon på fm :)



Uppe med tuppen

Har redan varit ute i stallet och gjort iordning allting :) känner mig lite duktig haha!
Har även ridit Madonna en stund i paddocken, barbacka med täcke i massa nysnö som kom igår kväll.
Madonna var vääldigt fin, tror hon gillade att det blev lite mjukare underlag i paddocken nu, då den gamla snön var väldigt packad och nertrampad.. annars är ju själva underlaget under all snö väldigt hårt och fruset, tur att snön gör det mjukare så man kan rida.
Anledningen till att jag var ute såppas tidigt idag är ju för att jag snart ska iväg till hanna, http://hannasvarld.blogg.se/. Ska ner till hennes foderhäst och hon ska rida lite osv, annars blir det nog bara en massa tjöt och mys med världens bästa tjejer ikväll!<3

Vill du ha mer besökare till din blogg?

grymt kul att få en massa nya läsare :)
för visst är det inte roligt att ha en blogg och skriva en massa när typ inga läser?!
men läsarna hittar dig inte om du inte visar att du finns!

min statestik har ökat, mycket tack vare dessa två sidor!
klicka på länken för att komma till registreringen--> http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=denisen



klicka på länken för att komma till registreringen--> http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=denisen

Här samlar du poäng genom att besöka andras bloggar.
För dina poäng som du samlat ihop får du sedan mer besökare till din blogg!
Helt gratis också! grymt bra sidor, som helt klart rekommenderas:)
Och ja varför använda sig av båda? jo för att få ännu mer besökare såklart ;)


Såhär ser min statestik ut nu:

allt är inte givetvis inte pga dessa sidorna, men en viss del.
så här (för er som inte visste att det fanns) har ni lite hjälp på traven för att få fler läsare.




The proposal

Nu ska jag och älskling kolla på denna filmen, har för mig att den var bra!
Efter det ska jag fixa lite nytt på designen.

Tisdag i stallet

Fixade stallet osv när jennifer kom. Sedan så tog vi in Klinton och Titan gjorde iordning dom och red sedan ut. haha det blev en lite längre runda än vad jag kanske hade tänkt. Var ute i cirka 2 och en halv timme. För att jag ville testa en ny väg som jag inte ridit förut, och det gick ju som det gick. Red typ vilse och hamnade i något område som tydligen var Värsås haha (kollade upp det på mobilen för att jag inte kände igen någonting;)) Så vi var tvungna att rida tillbaka samma väg som vi kom. Blev genomfrusen så var inte så sugen på att rida Madonna efter det :( Men det gör väl inget om hon vilar sig lite idag, eller om mamma skulle rida henne lite :)
Visst är dom söta! Stumpan som kikar fram under Klinton haha ;)

Min förra ponny

Ett klipp när vi hoppar 145 cm, flera år sedan! tror det var 2008 eller något.. vet att jag gör fel på flera sätt i min ridning, men det spelar ingen roll nu. Helt klart finaste, bästa och underbaraste ponnyn som finns!
EllelýS Leonardo <3



Glad alla hjärtans dag!

Snart så ska jag och Hampus åka iväg till vägen och hämta upp jennifer. Hon åker buss och sen är det 3km att gå ifrån bussen så vi är lite bussiga och hämtar henne ;) Idag ska vi nog rida ut, hon på Titan och jag på Klinton. Sen ska jag rida Madonna efter det, blir ett dressyrpass på henne :) Mer uppdatering kommer senare med bilder och skrift!
ha en bra alla hjärtans dag! kram





Outfit


Ny header igen ;)

syns den inte? tryck f5 ;) haha har börjat byta ganska ofta.. märks kanske att jag har tråkigt?  ne men nu ska jag försöka att hålla mig vid denna ett bra tag! :) vad tycker ni, blev den okej?

Annars idag så har jag ridit på Madonna och fixat stallet. Hoppade lite på henne idag, haha lille vildingen säger jag bara! Studsar mer än gärna mot hindren, när jag bromsar henne då. Bromsar jag inte så går det lite väl snabbt. Men studsningarna gör ju att hon får ner ryggen som gör att hon lätt river. Så får man henne lugn och att tänka på annat hoppar hon så fint över :) fick några bra språng iaf, och han var så fin! Även fin i dressyren efteråt, min stjärna!<3



Måndag

Snart kommer Jennifer och då ska vi fixa stallet och sedan rida :) Hon är halvägare på Titan med mig så hon är här och tar hand om honom ibland, så idag ska hon rida på honom. Jag ska rida Madonna idag, vet inte om jag ska rida Klinton för han har gått ganska mycket nu den senaste veckan. Han får nog kanske vila sig lite idag då :)
Mer uppdatering senare!
vill ha vår/sommar nu!!

Göteborg Horse Show

Snart är det ju gbghs! :) ska bli grymt kul! Pia, hampus mamma hade vunnit biljetter så vi ska dit på fredagskvällen också :D jag, hampus, jennifer(hampus syster) och en kompis till henne.
Sen på lördagskvällen åker vi dit igen med hanna, richard, oliver och jennifer! asnajs :D
Ska ni dit? isf vilken dag/dagar? :)

Våra hästar

tänkte presentera våra hästar i ett inlägg. tror inte jag har gjort det? kanske för längesedan, så här kommer ett nytt!

Madonna: liten D-ponny på 142,5cm född 2000. Henne har jag haft längst, sen jag var tolv så cirka 7år. Tävlar med vinster LA:1 i dressyr, men har även startat LA: P1. Vinst i LC+5 i hoppning (95cm) startad LB, men trivs inte så jättebra med hoppning då hon lätt stressar upp sig och blir orolig. Nu har jag tagit upp henne till storhäst och tänker i år tävla henne bland de stora hästarna i dressyr. Sen är det även tänkt att vi ska betäcka henne i år. Nästa år när hon fått sitt föl vet vi inte riktigt hur vi ska göra med henne, om det blir det jobbiga beslutet att sälja kanske? Det får vi se då! Annars en helt underbar ponny med mycket egen vilja men som också har lärt mig det mesta!
Klintons: Min unghäst född 2006 cirka 170cm i manken. Köpt i november 2010. Väldigt valpig och ganska grrön fortfarande men otroligt schysst häst annars! Tävlad upp till 1m med mig, och gjort några nollor. Fick en liten svacka i slutet av förra året som vi nu försöker ta oss ur, vilket går frammåt! I år satsar vi på 110, och kanske 120 om det funkar bra! Han hoppar bra, men försöker få lite bättre ordning på allt dedär mellan hindrena. Också en underbar häst, även fast han kan vara lite busig ibland! men jättemysig och alltid glad och ställer upp för sin ryttare!
Black Molly: Sockersöt B-ponny, skimmelskäck född 1997. Köpt till min lillasyster i april 2011. Väldigt schysst häst detta med, kan göra allt med henne och hon visar aldrig en sur min. Ställer upp och anpassar sig väldigt mycket beroende på vem som sitter på henne. En ponny som alla kan rida! Har börjat bli väldigt fin ( gått ner otroligt mycket i vikt) haha! Tror det är tänkt att de ska starta några LD nu i år.
Titan: Också en söt B-ponny född 2000. Vi fick hem honom i januari detta året. Det är tänkt att vi ska få ordning på honom. Då han har varit lite busig med förra ägaren. Detta är en ponny med myyycket egen vilja! Men väldigt snäll och duktig annars. Visar kapacitet inom både dressyr och hoppning, stora luftiga steg i dressyren och fint språng i hoppningen. Kommer bli en toppenponny! lite tjock för tillfället, men kommer blir så fin!




Resultat från träningstävling

Klinton var lite smått vild när vi kom in i ridhuset, bockade och kickade haha. Sen när vi skulle hoppa så var han fin, höll honom i ett lägre tempo eftersom det var ganska trångt och lågt. Nollade 80, valde sedan att hoppa 90 också, där var han ännu finare och nollade. De som stod på banan tyckte han var jättefin och frågade vem han var efter osv, alltid kul när folk tycker ens häst är fin! Dock så filmade ju mamma såklart inte den rundan :( nöjd med min lille fjompis!

Och stumpan var väldigt knäpp idag, först när Malin hoppade upp så fick hon något ryck och Malin ramlade av så Stumpan för runt i ridhuset helt knäpp. Sen när Malin rider håller hon på att bocka och bara dumma sig! När Malin väl skulle hoppa sin lilla bana, så gick det jätte bra tills efter 3an där hon började bocka och Malin flög av igen, märks att den ponnyn tyckte det var kul att komma ut lite i alla fall! Annars såg hon väldigt fin ut fram tills dess, pigg och glad, hoppade istället för att kliva över hindrena. Höll sig till och med i galopp. Sen var ju Malin självklart jätte ledsen och ville inte alls.... men tillslut fick vi henne att ändra sig, så hon fick hoppa sin 40 bana själv i ridhuset för att hon trodde att stumpan var så dum för att det var andra där inne. Och det gick ju bra, nollade banan, lite dåligt med fart.. men hon hade ju faktiskt ramlat av två ggr innan så det var inte så dåligt ändå!!

Fredag

Har varit ute och ridit Klinton, han var jättefin, provade att rida honom på pelham, och det gick bra! kommer nog att att hoppa honom på det imorgon. :) Sedan så red Malin Titan och dom hoppade lite också. Dock så ramlade Malin av för att Titan hoppade stort över hindren, hon tappade balansen och ramlade av. Så imorgon får inte Titan följa med och hoppa, utan det blir Stumpan istället. Filmer kommer upp imorgon!

När vi var klara med ridningen så åkte vi, (mamma, malin, jag och hampus) och hämtade andra bilen som stod i vara på lagning. jag och hampen  följde med för att vi skulle få med den andra bilen hem. MEn när vi ändå var i vara så åkte vi förbi hos mormor också, för hon fyllde år.
Här kommer en liten bildbomb från idag
haha älgen dorkis <3


myser i solen och käkar hö, bara titan som fattas men han
är fortf lite mobbad och får inte vara med och äta med de andra.



haha fått många mindre lyckade bilder idag ;)





Nytt från Schockemöhle

Här är deras vårkollektion med schabrak, supersnygga och stilrena! Skulle sitta som en smäck på klumpis!






Hästens klädsel


Regler gällande utrustning: 

  • Häst och ponny måste ha nummerlapp (på alla tävlingar). Man skaffar en nummerlapp själv med sitt nummer, som man får reda på av arrangören. Har du ingen nummerlapp, eller felaktig nummerlapp, kan överdomaren utdöma böter. Nummerlappen ska fästas så att den syns, tex i tränset, på schabraket eller på förbygeln.

  • Sadling och betsling är i princip fri, dock är tungband inte tillåtet. För ponny finns begränsningar på vilka bett som är tillåtna och för ungponnyklass/avdelning finns ytterligare begränsningar. (I TR visas det med bilder och text vilka bett som är tillåtna i ponnyklasser. Läs även listan längst ner i artikeln.).

  • Nosgrimman måste vara flat och av läder. Tillåtna nosgrimmor: Remont, engelsk, aachen, pullar.

  • Stigbygeln måste hänga fritt, fäst i stigbygelkrampan och på utsidan av sadelkåpa.

  • Det är tillåtet att ha insektsskydd och/eller luva.

  • Får endast ha martingal med löpande ringar, alla andra hjälptyglar är förbjudna.

  • Tyglarna måste vara fästa i bettet eller direkt i huvudlaget.

  • Hackamore och gags (där tyglarna är fästa i nack- eller sidstycket och löper genom bettringarna) är tillåtet i storhästklasser.

  • Vid framhoppning till 1.30-klass och lägre får inga hjälptyglar användas. I högre klasser är alla hjältyglar tillåtna på framridningen, dock ej på banan. Martingal med löpande ringar är dock tillåtet, även inne på tävlingsbanan.

  • Om du har fårskinn/plysch på sidostyckena eller nosgrimman så får det stå ut max 3 cm från hästen/ponnyn.

  • För alla hästar t.o.m. 7 års ålder finns regler för bakbensskydd: varje skydd får väga max 200 g. Skyddet måste täcka kotan. På insidan av benet får skyddet vara max 15 cm högt. På utsidan av benet måste skyddet vara minst 5 cm högt. Insidan måste vara mjuk. Knäppningen får bara ha en rem som inte får vara elastisk och måste knäppas på utsidan på benet.

 

 

Tillåtna bett för ponny:
(Hästar får tävlas med valfri betsling)

  • Tränsbett med fasta ringar, med eller utan parerstänger

  • Oledat tränsbett rakt eller svagt böjt i gummi eller syntetmaterial.

  • Galoppbett

  • Tränsbett

  • 3-delat tränsbett (ungponny måste ha rund mittdel)

  • Hanging cheek snaffle (Ej ungponny)

  • Rakt oledat metallbett, även tillåtet med fasta ringar.

  • Tränsbett med roterande delar (Ej ungponny)

  • Tränsbett med roterande mittdel (Ej ungponny)

  • Oledat pelhambett. Med delta eller tygeln fäst direkt i stora ringen (Ej ungponny)

  • Ledat pelhambett. Med delta eller tygeln fäst direkt i stora ringen. Kindkedja ska användas (Ej ungponny)

  • Oledat pelhambett med böjt mittparti. Med delta eller tygeln fäst direkt i stora ringen. Kindkedja ska användas. (Ej ungponny)

  • Pelhambett får endast användas med en tygel. Tygeln skall fästas antingen i ett delta eller direkt i stora bettringen

  • Ledat thiedemanbett/jaktstång. Kindkedja ska användas. (Ej ungponny)

  • Oledat thiedemanbett/jaktstång med böjt mittparti. Kindkedja ska användas. (Ej ungponny)

  • Om thiedemanbettet har skåror i bettringarna så måste delta användas om du vill använda skårorna, annars fästs tygeln direkt i bettringen (inte i skårorna). Gäller både ledat och oledat thiedemanbett/ jaktstång med böjt mittparti.

  • Pessoabett med en eller två 'nedre' ringar, med eller utan delta. Tygeln får fästas i valfri ring. (Ej ungponny)

  • Hackamore med skänkel som är max 20 cm får på svenska tävlingar användas på ponny över 7 år. (Ej ungponny)

 

Ej tillåtet:

  • På ponny får inga andra hjälptyglar än martingal med löpande ringar användas. Gäller hela tävlingsområdet.

  • Blinkers och huva är förbjudet.

  • Det är inte tillåtet för ryttaren att på något sätt färsta någon del av sig själv till hästens utrustning .

     

    Källa:http://hasthoppning.ifokus.se


Helg + Lov!

Blev tyvärr inget bloggande igår, men kul att många av er var inne och kikade ändå. :) Vaknade typ vid halv 10 iaf och då gick jag till stallet direkt och mockade. sen red jag Titan lite snabbt, bara för att han skulle få röra på sig. Malin kommer att få rida honom idag,för imorgon ska dom hoppa pay and jump på karleby,det blir höjderna 40 och 50, ska kul att se! Efter det så red jag Klinton, som var jätte duktig :) hoppade några språng med honom eftersom att han också ska med och hoppa imorgon. vet inte riktigt vad jag ska ta förhöjder men kanske 80,90 eller 70,80:) Madonna red jag bara lite vanligt på, mycket övergångar osv för en lydig häst:) sen lite förvänd galopp för att få bättre styrka i hennes galopp.:) När jag kom in så satte jag mig vid datorn och sökte sommarjobb på volvo, hoppas på att man får ett jobb! Sen var jag tvungen att åka iväg till volvo, så det var därför jag inte hann blogga igår:(

Ifall ni läser flera bloggar och vill veta när dom blir uppdaterade? Bli medlem på http://www.bloglovin.com/. Där ser du när de bloggar du följer uppdateras :) Tryck på knappen upp till höger "följ bloggen med bloglovin" för att följa mig :)

Jobbelijobb

Sitter just nu inne i fikarummet på min avdelning, har rast:) snart it och jobba igen men passar på att blogga lite nu innan.

Jag och madonnis var med i tidningen idag föresten!


inget liv

Känns som att jag inte har något liv längre nu när man jobbar em! kom hem sent igår kväll och vaknade typ halv 12 idag, bara ut och fixa stallet och rida. Mockade bara MAdonas och Klintons boxar, för Jennifer ska komma ut och fixa med Titan idag. MAlin kan för en gångs skull mocka sin egna hästs box, så lämnade den åt henne. Red bara på Klinton idag, och han var duktig, tränade mycket på samlingar och ökningar. och han samlade sig jättebra. Mamma får ta sig en skritt tur på MAdonna senare sen. Känner mig något stressad. för jag duschade precis. Måste ner och äta föna håret och göra iordning allt inför jobbat ikväll. seeeegt säger jag bara! börjar ju jobba om cirka en timme. usch! men det är bara att köra på.... ha det så gött! denise :)

Segt att jobba em...

Sitter just nu i bilen på väg in till stan. Börjar jobba om ca en timme men mamma skulle in till banken nu så jag åkte med in.

Idag så har jag fixat i stallet och ridit både Madonna och Klinton. Madonna fick ta det lite lugnt. Red henne låg och rund, och hon var väldigt fin i munnen och avslappnad, jättefin!:) Klinton red jag med graman och galopperade lite över bommar, han var också jättefin och samarbetsvillig:)

Kilis var lite frusen ute i stallet så la ett ulltäcke på marken som hon la sig på och mös;)<3


just nu

Ponnyakuten avsnitt 3 och 4! sedan måste vi sova för att hampus ska till skolis imorgon :)

Första dagen på praktiken

Idag har jag varit och praktiserat på volva powertrain, och det gick väl bra :) lite långtråkigt men.. var där från 8 till 15:06, imorgon börjar jag 15:06 och slutar typ vid 12 på natten. Så får rida och sånt på fm.

Idag så fick titan nya skor, han var så snäll så! Sen så ville jag att Malin skulle rida honom men hon ville nte det för att det var så kallt ute.. lat som hon är! Så jag fick rida lite på honom, han måste ju röra på sig lite. Han var jätteduktig, pigg och glad :D
Mamma red på klinton, som skötte sig fint han med!
Imorgon ska jag rida både Madonna och Klinton innan jag åker och praktiserar:) Sedan ska Malin iväg till kulis och rida lektion på Titan, tyvärr så kan jag ju inte följa med :( menmen.. bara 38 dagar kvar på praktiken så det är bara att kämpa på!
detta vann jag igår. förstapris i LB och andrapris i LA. grillbestick haha, bättre än en ryktborste i alla fall! ;)

Tidsinställt inlägg

Tja! just nu är jag förmodligen och praktiserar på volvo och har säkert urtråkigt.
La ju in lite filmer från mammas mobil igår så tänkte roa er läsare med ett klipp på mig och klinton från i sommras när vi var och tävlade i herrljunga, 1m var höjden :)

Bilder + Film

placerade: jag, johanna, anne-lie, isabelle och steffi.
LB lite dålig kvalité, suddigt mot slutet då kameran immar igen för att det är så kallt :(
filmas inte helt ifrån starten. samma sak här som andra filmen, immar igen mot slutet :(
men här ser ni lite hur hon såg ut idag i alla fall :)

Resultat från tävlingen.

LB: Hade inte så jättestora förväntningar på placering idag, eftersom att jag tävlar mot de stora hästarna nu. MEn tyckte hon kändes fin på framridningen. Väl på banan så var hon lite spänd fick inte henne riktigt som jag ville. gjorde lite taktmissar och i den ökadegaloppen bytte hon galopp? har inte hänt på flera år! men det var ju helt klart jag som tappade balansen lite på henne så att hon ramlade över i den andra. Annars var det inte så mycket mer att klaga på. :) fick 66% och vann faktiskt den klassen, trodde jag aldrig! Min duktiga ponny!!!!!

LA: Hann att bli iskall innan jag skulle upp och rida fram till LAn, kände knappt mina fingrar, men var noggrann med att få Madonna ordentligt uppvärmd iaf! Fick henne hyfsat fin på framridningen. På banan gör Madonna allt rätt, hamnar dock lite under lod ibland vilket ger lite lägre poäng. Fick 65% vilket var helt okej det med! Kommer två, efter Steffi, som red Linns fina häst, de fick också 65% men något poäng mer än oss. Helt okej första tävling:D otroligt nöjd med Madonna som sköter sig utmärkt! finns ingen bättre ponny<3

Bilder + film kommer upp sen om jag lyckas få över det ifrån mammas mobil!

så saknad!

blir lite lipig när jag kollar på detta... vill ha tillbaka min leo, samtidigt som jag vet att han har det bra nu! men saknar honom sjukt mycket :(:( Vill bara upp och hoppa en bana på 110 lätt utan några problem, det gick med leo. Klinton har en jäkla massa jobb kvar tills han blir som jag vill ha honom. Red mycket bättre på leo också.. måste lära mig rida mot hinder igen.. just nu bromsar jag bara. dålig denise utan sin leo.

Schabrak bloppis!

fint sidenschabrak svart med guld/svart passpoal
tor det är allround mot dressyr, eller bara dressyr.
120;-

Lördag

Har inte ridit idag, och vet inte om jag ångrar det eller inte. Det märker vi väl imorgon på tävlingen, men hoppas på att madonna har vilat sig i form nu ;) det är inget gött väder att vara ute i nu alltså. sviiiinkallt! -20 är fan inte kul...
imorgon är det i alla fall tävling även i fall det är svinkallt, blir till att värma upp ordentligt!! Ska bli riktigt kul att komma igång och tävla igen nu, även ifall det är mot stora hästar och jag har min lilla d-ponny på 142,5 cm... haha ne Madonna är en stjärna<3 imorgon kommer det upp resultat, bilder och kanske en film! :)
ha det så gött! / denise


min stjärnis<3

tävling imorgon

startider för imorgon är:
LB:1 startar jag 13:56
Och här 15:33
Kerstin är ju domare (min tränare) så vi får se vad hon tycker om Madonnas form imorgon :)
har ju inte tränat på ett tag nu heller.

Liten titt på passet.

dåligt kvalité och dåligt filmat, hampus ville ju inte gå ner i ridhuset så han sitter ju uppe på läktaren.... hoppas även ni inte blir allt för rädda i slutet ;) Det är bara hampus. hahah!

svinkallt!

Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag heller... skulle ju rida alla tre var det ju sagt. Men jag åkte iväg till kulis med Madonna och tog ett riktigt genomkörarpass med henne. blev jättefin mot slutet, stadig och lydig, framme fint för skänkeln men ändå enkel att ta tillbaka. fin tjej idag! och guuuuud vad skönt det var att rida i ridhuset:D
Titan fick vila och Klinton red mamma på, det är ju inget roligt väder att rida i nu alltså. Sommaren är efterlängtad!!
Får se om jag kanske får upp en liten film från när jag red idag :) håll utkik!
kramis /Denise

Göteborg Horse Show

Allt kommer vara till lille klumpis, skulle även behöva en ny tröja, vantar ja lite allt möjligt!
men pengarna kommer nog inte räcka så långt :(

gårdagen och idag

Igår så var det tänkt att jag skulle rida klinton och klippa madonna men hade ju prov idag så det blev ingen klippning igår, fick plugga istället. Red i alla fall Klinton, hoppade lite, där det inte var för hårt och halt, och han var jätte fin!!!!! hoppade lite på volt och han höll sig i rätt galopp, brukar alltid byta ibak. Men det gick jätte bra! :D

Sen så red jag även lilla Titan också, vill egentligen inte göra det eftersom jag är rätt så förstor för honom. Men han måste röra sig lite han med. Så red lite barbacka på honom i skritt och trav.
Madonna fick vila sig lite igår :)
Idag så red jag bara Madonna, som var superfin! Det var skitkul, med jättekallt :( kändes som fingrarna skulle gå av! Red lite förvändgalopp, skänkelvikningar och övergångar, som sagt så var hon jättefin! <3 Klippte halva henne också, resten tar jag imorgon;) gött det ska bli med tre hästar som ska få lite motion.
Imorgon är det även sista skoldagen i skolan.... sedan börjar praktiken på måndag.
Nu: mys med älskling<3

Svar på kommentar

ja, kom med ett bud, dock inget skambud för då kan jag lika gärna behålla det själv! :)
blir ingen mer uppdatering idag.. måååste plugga :( får skriva om denna dagen imorgon!
pusselipuss /Denise